PRIPREMA I NANOŠENJE
Podloga na koju se žbuka nanosi mora biti čvrsta, čista i suha, bez slabo vezanih dijelova i masnih mrlja. Zatvaranje rupa, fuga, električnih otvora treba završiti prije početka žbukanja. U slučaju žbukanja betonskih ili drugih glatkih površina potrebno je na podlogu nanijeti BK-Beton Kontakt u cilju poboljšanja prianjanja žbuke. U slučaju jako upijajućih, poroznih podloga (siporeks blokovi) potrebno je na podlogu nanijeti BK-Nivelator kako bi se spriječilo neravnomjerno sušenje i pucanje žbuke. U slučaju znatnih neravnina na površini, potrebno je prethodno nanijeti BK-Mal 120. Priprema žbuke se vrši intenzivnim miješanjem praha sa oko 22-24% vode. Žbuka se najčešće nanosi u dvije faze, metodom svježe na svježe, na prethodno pripremljenu, suhu podlogu u debljini min. 10 mm, a maks. 25 mm. Nakon toga žbuku razvući H-letvom, porezati, filcati i zagladiti. Kod potrebnih većih debljina žbuke potrebno je kontinuirano nanositi žbuku po principu svježe na svježe do potrebne debljine (max.40 mm).
OPTIMALNI VREMENSKI UVJETI
Temperatura podloge i zraka +5°C do +25°C. Žbuka mora stvrdnjavati ravnomjerno. Direktno zagrijavanje žbuke nije preporučljivo. Za detaljna uputstva pogledati tehnički list proizvoda.
POTROŠNJA
Oko 11-12 kg/m²/cm debljine.
ROK UPOTREBE I SKLADIŠTENJE
12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.
PAKIRANJE
30 kg.